Waarom Elementor mijn favoriete tool is voor het ontwerpen van WordPress websites

Wat is Elementor?

Elementor een geweldige tool die speciaal ontworpen is voor WordPress en waarmee je zonder enige kennis van codes moeiteloos prachtige webpagina’s kunt creëeren. Het is een visuele pagebuilder en als plug-in te installeren voor WordPress. Omdat het los werkt van het WordPress thema is het ook te gebruiken in combinatie met verschillende soorten thema’s. Met de drag-and-drop builder van Elementor kun je gemakkelijk en snel elementen toevoegen aan je pagina’s. Denk hierbij aan kopteksten, sliders, afbeeldingen, buttons en iconen. Je sleept ze letterlijk naar de gewenste plek toe. 

Wat maakt deze page builder zo bijzonder?

Wat Elementor uniek maakt, is de mogelijkheid om visuele pagina’s op een verrassende manier te bewerken. Met Elementor heb je de vrijheid om moeiteloos ieder aspect van je website aan te passen. Of het nu gaat om headers, footers of zijbalken, niets is te gek. Je kunt allerlei widgets toevoegen, stijlen veranderen en zelfs dieper duiken in geavanceerde aanpassingen met behulp van CSS en JavaScript. Zonder kennis van programmeren kun je prachtige WordPress websites ontwerpen maar heb je wel technische kennis dan kun je ook met Elementor de meest schitterende websites bouwen.

Maar er is meer! Elementor biedt een uitgebreide bibliotheek vol mooie en professionele sjablonen. Hiermee kun je snel en zonder gedoe een professioneel ogende website creëren. Het mooie is dat deze sjablonen volledig aanpasbaar zijn, waardoor je ze perfect kunt laten aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw eigen website.

Elementor bibliotheek

Elementor is gratis te gebruiken

Een groot voordeel van Elementor is dat het gratis beschikbaar is. Je kunt Elementor gratis downloaden en installeren via de WordPress plugin directory en direct aan de slag gaan met het bouwen van je website. Dit maakt Elementor toegankelijk voor iedereen die een website wil maken.

Voor extra functionaliteiten en meer designopties is er ook een PRO versie van Elementor beschikbaar. Met de PRO versie krijg je toegang tot premium templates, geavanceerde widgets en integraties met andere tools en services. Ook heb je bij de PRO versie de mogelijkheid om je eigen headers en footers te bouwen. Je kunt op deze manier dus helemaal ‘from scratch’ oftewel met een leeg canvas je eigen website gaan ontwerpen. Van header tot aan de footer en alles er tussenin! Hoewel hier een prijskaartje aan verbonden is, krijg je met de PRO versie wel de mogelijkheid om nog verder te gaan in het creëren van unieke en indrukwekkende websites. Uiteraard heb ik de PRO versie en maak ik hiermee de mooiste websites voor mijn klanten.

Elementor is gebruiksvriendelijk, flexibel en werkt intuïtief

Als website bouwer is het voor mij belangrijk dat ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten in een website maar ook dat ik dit op een zo efficiënt mogelijke manier doe. Elementor stelt mij in staat om prachtige maatwerk websites te ontwerpen, zonder teveel tijd kwijt te zijn aan codes.

Elementor biedt een breed scala aan designopties. Hierdoor heb ik de volledige vrijheid om datgene te creëeren voor mijn klanten wat ik voor ogen heb. En omdat Elementor een handige drag-and-drop (sleepfunctie) heeft, kan ik elementen snel en eenvoudig op de gewenste positie plaatsen en direct zien hoe de website eruit komt te zien. 

Wat is Elementor?
hello elementor

Het werkt perfect met andere thema's en plug-ins

Elementor is dus een visuele page builder zoals dat heet. Het is bedoeld om moeiteloos mee samen te werken met andere WordPress thema’s en plug-ins. Hierdoor wordt het eenvoudiger dan ooit om jouw ideeën tot leven te brengen, zonder dat je technische belemmeringen hoeft tegen te komen. 

Wil je jouw Elementor website helemaal vanaf een leeg canvas ontwerpen en alle vrijheid hebben om een website op maat te ontwerpen, dus van header tot footer? Dan is het Hello thema de ideale keuze voor jou. Dit lichtgewicht thema is gebouwd door en voor Elementor. Dit thema werkt naadloos samen met de Elementor plug-in en geeft je werkelijk alle vrijheid om vanaf de grond je website op te bouwen. Zelf gebruik ik dit thema natuurlijk ook om de mooiste websites mee te bouwen voor mijn klanten.

Maar Elementor werkt ook goed met andere thema’s, denk aan bijvoorbeeld het Blocksy thema. Dit is een supersnel en lichtgewicht thema met tal van functionaliteiten. Als ik een compleet thema als Blocksy gebruik, dan gebruik ik de Elementor plug-in alleen om de pagina’s mee in te richten en te beheren. Voor het bewerken van de header en footer gebruik ik dan de instellingen die het Blocksy thema mij biedt. Zo zijn er nog tal van andere thema’s op de markt (gratis en betaald) die perfect samenwerken met Elementor. 

Een razendsnelle website dankzij Elementor

Het hebben van een korte laadtijd van je website is cruciaal voor zowel de gebruikerservaring als voor je SEO-prestaties. Dankzij Elementor, in combinatie met het lichtgewicht thema ‘Hello’ of een ander supersnel thena, profiteer je van supersnelle laadtijden. Elementor is geoptimaliseerd voor snelheid. Hierdoor is het lange wachten verleden tijd voor je bezoekers en kunnen zoekmachines als Google jouw website beter en mogelijk hoger indexeren in de zoekresultaten.

Grote community met support en educatie

De kracht van Elementor zit niet alleen in de software, maar ook in de hechte community eromheen. Of je nu vragen hebt over een specifiek designprobleem of inspiratie zoekt voor je volgende project, de Elementor community staat voor je klaar. Met uitgebreide en snelle support, levendige forums, sociale mediagroepen en officiële documentatie vind je snel antwoorden en krijg je nieuwe ideeën aangereikt. Deze samenwerking tilt elke gebruiker naar een hoger niveau, ongeacht of je een beginner bent of een expert. 

Ook biedt Elementor een groot aanbod aan op het gebied van educatie. Hierdoor kunnen gebruikers van ieder niveau hun skills vergroten. Van uitgebreide handleidingen en webinars tot uitvoerige artikelen, Elementor voorziet je in het materiaal zodat jij verder kunt groeien in het ontwikkelen van schitterende websites.

Wat kost Elementor PRO?

Er zit wat variatie in de prijzen van Elementor Pro, afhankelijk van welk abonnement je kiest. Kies je voor een licentie voor 1 website dan zit de prijs op 59 euro per jaar. Je hebt dan premium support en de beschikking over 50 pro widgets waarmee je jouw website nóg mooier kunt maken. Ook het thema en de formulier bouwer zitten inbegrepen. Wil je een licentie voor meer websites en profiteren van alle functies die Elementor Pro biedt (zoals alle 82 Pro widgets, pop-up bouwer, custom code & CSS en meer) dan betaal je 99 euro voor 3 sites, 199 euro voor 25 sites en 399 euro per jaar voor een licentie van maximaal 1000 websites. In vergelijking met andere page builders zijn dit normale prijzen. Als je als webdesign bureau Elementor gebruikt dan kun je dit natuurlijk ook doorberekenen aan je klant. Elementor is absoluut de moeite waard om aan te schaffen.

Elementor en AI (Artificiële Intelligentie)

Elementor blijft niet stilstaan en groeit mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webdesign. Ze hebben recent AI-technologie (Artificial Intelligence) geïntroduceerd waardoor je nog beter en sneller je eigen website kunt bouwen. Denk aan containers, teksten, afbeeldingen, codes etc. 

Dankzij alle uitgebreide designopties die Elementor biedt, kan ik in combinatie met slimme AI-tools mijn websites naar een nog hoger niveau tillen. De verschillende tools stellen met in staat om websites te creëeren die nog meer onderscheidend zijn. Met Elementor kan je elk idee tot leven wekken.

Ook mijn klanten werken graag met Elementor

Veel klanten geven de voorkeur aan het gebruik van Elementor zodat ze zelf eenvoudige aanpassingen aan hun website kunnen doen. Denk hierbij aan het aanpassen van teksten, afbeeldingen en een prijslijst. Omdat Elementor zo gebruiksvriendelijk en intuïtief werkt kunnen ze deze wijzigingen zelf met gemak doorvoeren. Maar niet alle klanten hebben de tijd, vaardigheden of interesse om zelf hun site aan te passen. Er zijn ook een hoop klanten die het beheer van de site gewoon aan mij uitbesteden. Maar omdat Elementor zo gemakkelijk en snel werkt, kan ik de aanpassingen in de website ook vaak razendsnel voor mijn klanten doorvoeren.

Conclusie

Ben je op zoek naar een website die je zelf ook gemakkelijk kunt beheren? Dan zit je goed met Elementor! Met deze tool kun je op een visuele en intuïtieve manier websites maken, zelfs als je geen technische kennis hebt. Elementor biedt eindeloze flexibiliteit en designmogelijkheden die het echt uniek in zijn soort maken. Of je nu een absolute beginner bent of een doorgewinterde webontwikkelaar, met Elementor heb je alle tools tot je beschikking om prachtige en functionele websites te creëren.

Wil jij ook met Elementor en WordPress website maken? Ik sta voor je klaar om je te helpen bij het bouwen van een website die volledig voldoet aan jouw wensen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie. Of wil je graag leren hoe je jouw website kunt bewerken met Elementor? Vraag dan een training bij me aan. 

Meer weten? Ik sta voor je klaar.